FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  A hűtőszekrényben lévő vízszűrők veszélyei

  Megosztotta ,
  A hűtőszekrényben lévő vízszűrők veszélyei

  Számos előnye van, ha otthon és a munkahelyen is tisztított és szűrt vizet tudunk inni. A hűtőszekrényben és a vízadagolókban is beépített vízszűrő technológia található, hatékonyságuk viszont eltérő lehet. Amikor ballonmentes vízadagoló mellett dönt, akkor a legalacsonyabb szennyezettségi garanciáját kapja. A hűtőszekrény által szűrt ivóvíz fogyasztásakor, olyan mikroorganizmusok veszélyeinek vagyunk kitéve, mint a coliform baktériumok és szalmonella. Ezek hatással vannak az Ön egészségére és a víz minőségére is. Az igazság az, hogy a hűtőszekrények nem olyan tiszták, mint lenniük kellene.

  A hűtőszekrényekben található vízszűrők gyakran szénszűrőt tartalmaznak, melyek eltávolítják a víz szagát és ízét befolyásoló vegyületeket. A hűtőszekrényben található szűrők hatékonysága azon alapszik, hogy a víz hosszabb ideig érintkezik a szénnel. Egy forgalmas helyen, mint egy iroda vagy családi otthon nem ez a helyzet, ellentétben a ballonmentes és a pultra helyezhető adagolókkal. A hűtőben található szűrő gyakran nincs szem előtt. Ha elfelejtjük cserélni vagy tisztítani a vízszűrőket, akkor eltömődnek baktériumokkal, amelyek láthatatlan veszélyt jelentenek.

  Legyen tisztában a szabványoknak nem megfelelő szénszűrőkkel

  A szénszűrők az anyaguk vízáteresztőképessége miatt hatékonyak. Az anyag átereszti a vizet, míg a szén visszatartja az összes szennyeződést; a rovarírtókat és a kőolajszármazékokat is. Ennek az a kockázata, hogy a gyenge minőségű szűrők nem fognak fel annyi szennyezőanyagot, miközben a gyártási folyamat során is szennyeződések kerülhetnek közvetlenül a szűrőkbe.

  Az Ön hűtője is szennyezett lehet

  Csak az Egyesült Államokban évente több, mint 19 millióan betegednek meg vízi eredetű baktériumoktól, melyek túléléséhez gomba és nedvesség szükséges – két olyan összetevő, mely az Ön hűtőjében is megtalálható. Szennyezett ételek és a nem megfelelő hűtés okozhat étel eredetű megbetegedéseket, mint például a nemrégiben kitört liszteriózis járványt Ausztráliában és Dél-Afrikában. Tünetei a következők lehetnek: magas, 38 °C feletti láz, hányás és hasmenés. Továbbá, ha a hűtőben található bármely étel penészes vagy E. coli baktériumot tartalmaz, akkor fennáll a veszélye, hogy beszennyezi magát a vízkészletet is.

  Fogyasszon szennyezésmentes vizet

  A Waterlogic Firewall™ technológia az UV fény alkalmazásával gyakorlatilag minden ismert szennyeződést eltávolít. Hogyan működik? Az ultraibolya lámpa közvetlenül ott világít, ahol a termék a vizet adagolja, ezért pillanatokkal a fogyasztás előtt a baktériumok 99,9999%-át eltávolítja. Az ilyen szűrők megfelelnek az A osztályú víztisztasági szabványnak, miközben szinte semmilyen karbantartást sem igényelnek. Továbbá, ez a tisztítási folyamat vegyi anyagoktól mentes.

  Miközben a Firewall™ a vízminőséget védi, a BioCote® higiénia a baktériumok külső megtelepülését akadályozza meg. Az ezüst baktériumölő hatásának kihasználásával az irodai vízadagoló kockázatmentes eszköze az ivóvíz-szolgáltatásnak. Ideális a magas kockázatú helyeken, mint amilyenek az iskolák, kórházak és hotelek.

  A ballonmentes a költséghatékony és a környezetbarát választás

  A vízadagolók lényege az energia- és időhatékonyság, mely a szállítás, a tárolás és a ballon-hulladékkezelés felszámolásának köszönhető. 72%-os csökkenést eredményez a készülék ökológiai lábnyomában, miközben egyetlen egyszer használatos, óceán-pusztító műanyagot sem kell Önnek használnia. A vállalkozásában dolgozó alkalmazottak számától függően akár 30-70%-ot is megtakaríthat vízadagoló váltása esetén. Vízautomaták választása esetén nem csak egészségügyi és biztonsági előnyökre tesz szert, de egyúttal a társadalmi igények tudatosítását és a műanyagfelhasználás csökkentését demonstrálja. Vegye számba további előnyként az évi két szervízt, és nem marad rá oka, hogy ne az irodai vízadagolót válassza. Ezzel a váltással nem csak a dolgozók egészségét javítja, hanem a bolygót is segíti.