FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  A Waterlogic felvásárolja a Waterconcept Hungary Kft-t a HoReCa kínálatának bővítése érdekében

  Megosztotta ,

  BUDAPEST, MAGYARORSZÁG, 2021 JÚLIUS 26 – A Waterlogic, a tisztított ivóvíz adagolók vezető globális tervezője, gyártója, forgalmazója és szerviz szolgáltatója örömmel jelenti be, hogy megvásárolta a Waterconcept Hungary Kft. részvényeinek 100%-át.

  A budapesti székhelyű Waterconcept Hungary Kft. a hálózati vízadagolók vezető forgalmazója a HoReCa-piac prémium szegmensében. A nagy elismertségnek örvendő Thoreau márkájuk a Purezza Premium Water márka mellett segíteni fogja a Waterlogic Magyarországot a vendéglátóipari kínálatának bővítésében.

  Az 1992-ben alapított Waterlogic úttörő szerepet játszott a fejlett technológia alkalmazásában a vízadagolók tervezése során, hogy a legbiztonságosabb, legjobb ízű, a COVID-19 ellen bizonyítottan hatékony vizet a legfenntarthatóbb módon juttassa el a felhasználókhoz világszerte. Speciális vendéglátóipari megoldása, a Purezza olyan prémium minőségű vízadagoló megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a vendéglátóhelyek számára, hogy saját, helyi forrásból származó vizet és újrafelhasználható üvegpalackokat kínáljanak vendégeiknek, ezáltal értékes bevételi és profitszerzési lehetőségeket, valamint hosszú távú környezeti értéket biztosít.

  Nagy Levente, a Waterlogic Magyarország Ügyvezető igazgatója szerint: "A Waterconcept felvásárlása lehetővé teszi számunkra, hogy prémium vendéglátóipari megoldásainkat Magyarországon növeljük, ezzel is támogatva az ágazat iránti elkötelezettségünket. A méltán elismert Thoreau márka nagyon jól illeszkedik a saját Purezza megoldásunkhoz, így a vendéglátóhelyeknek kiváló minőségű, jövedelmező, ugyanakkor fenntartható ivóvíz megoldásokat kínálunk."

  A Waterconcept Hungary Kft. felvásárlásával számos kiváló minőségű helyszínnel bővül a Waterlogic magyarországi HoReCa kínálata, ami hozzájárul az egyszer használatos üveg- és műanyag palackok környezetre gyakorolt káros hatásának további csökkentéséhez.

  A Waterconcept Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Sütő Balázs elmondta: "A megállapodás magától értetődő volt, mivel lehetővé tette, hogy ügyfeleink a higiéniailag biztonságos és környezettudatos vízadagoló megoldások biztosítására összpontosító, jól ismert globális vállalattól ugyanazt a kiváló terméket és szolgáltatást élvezhessék, mint amit megszokhattak"

  A Waterlogicot 2015 januárjában vásárolták fel a Castik Capital európai magántőke-befektető cég. A Waterconcept Hungary Kft. a vállalat legújabb akvizíciója a Castik által történt felvásárlási és építési stratégiájának részeként, az Egyesült Államokban és Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Latin-Amerikában és Skandináviában végrehajtott jelentős akvizíciókat követően.

  - VÉGE -

  Média kapcsolat

  Vida Lilla, Marketing koordinátor

  lilla.vida[at]waterlogic.hu

  A Waterlogic-ról

  A Waterlogic innovatív tervezője, gyártója, forgalmazója és szolgáltatója az ivóvízadagolóknak és tartozékainak, amelyeket olyan környezetekbe terveztek, mint az irodák, gyárak, kórházak,

  éttermek, szállodák, iskolák és közterületek. A szabadon álló, pultra helyezhető és beépített adagolóktól kezdve a falikutakon, és bojlereken át minden megoldás a legjobb minőségű víz biztonságos és fenntartható módon történő biztosítására összpontosít. A fogyóeszközök és tartozékok széles választéka alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez, és bérleti szolgáltatással elérhető a költségmegtakarítás és a folyamatos ellátás biztosítása.

  Az 1992-ben alapított Waterlogic volt az egyik első vállalat, amely világszerte bevezette a hálózati táplálású adagolókat az ügyfelek számára, és azóta is a piac élvonalában van a terméktervezés és a vízminőség, a szabadalmaztatott technológiák alkalmazása, a fenntarthatóság, valamint a világszínvonalú értékesítés és szerviz terén.

  A Waterlogic 20 országban rendelkezik saját leányvállalatokkal, és fő piacai az Egyesült Államok, Ausztrália és Nyugat-Európa, különösen az Egyesült Királyság, Németország és Skandinávia. A vállalat organikusan és felvásárlások és összeolvadások révén hajtja a növekedést, hogy megszilárdítsa vezető szerepét a meglévő területeken, és új piacokra terjessze ki hatókörét. Emellett a Waterlogic kiterjedt és bővülő független globális forgalmazói hálózata több mint 50 országra terjed ki a világon, Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában, Ausztráliában és Dél-Afrikában. A Waterlogic messzemenő piaci lefedettsége azt jelenti, hogy a Waterlogic az egyetlen olyan vízadagoló szolgáltató, amely egy vállalaton belül képes kielégíteni a globális ügyfelek teljes földrajzi igényeit. További információ a www.waterlogic.hu oldalon található.

  Castik-ról

  A Castik Capital S.à r.l ("Castik") magántőke-befektetéseket kezel. A Castik egy európai multistratégiai befektetési menedzser, amely jelentős tulajdonosi pozíciókat szerez európai magán- és állami vállalatokban, ahol a menedzsment csapatokkal való aktív partnerség révén hosszú távú értéket lehet teremteni. A 2014-ben alapított Castik Capital a befektetési lehetőségek azonosítására és fejlesztésére összpontosít Európa-szerte. A befektetéseket a luxemburgi székhelyű EPIC alapok végzik. Az első alap, az EPIC I, 1 milliárd eurós volumenű volt, és 2014/2015-ben került bevonásra. A második alap, az EPIC II 2020 októberében zárult le, és 1,25 milliárd eurós volumenű volt. A harmadik alap, az EPIC I-b 2021 májusában zárult, 700 millió eurós volumennel, és egy olyan egyeszközös alap, amely a Waterlogicban ellenőrző részesedéssel rendelkezik. A Castik tanácsadója a müncheni székhelyű Castik Capital Partners GmbH.