FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.

Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

A Culligan International és a Waterlogic Group Holding bejelentése

Megosztotta ,

A Culligan International és a Waterlogic Group Holdings bejelenti az egyesülést, hogy létrehozzon egy vezető céget a fenntartható ivóvíz megoldások és szolgáltatások terén.

  • Az egyesülés fel fogja gyorsítani a fenntartható fogyasztói és kereskedelmi vízmegoldások és szolgáltatások biztosítását, miközben a világ több, mint 100 millió fogyasztójának tiszta, biztonságos és lágy vizet szolgáltat.
  • A kiegészítő földrajzi és üzleti profilok segíteni fognak a növekedés serkentésében azáltal, hogy ezeket a megoldásokat eljuttatják mind a meglévő, mind az új piacoknak és a többi forgalmazó csatornáknak
  • Az egyesített vállalat évente több, mint 40 milliárd műanyag palackot fog megtakarítani a fenntartható vízszűrési, tisztítási és kezelési megoldásoknak köszönhetően

ROSEMONT, IL, USA és MAIDENHEAD, UK – Culligan International („Culligan”), a fogyasztóra koncentráló fenntartható vízmegoldások és szolgáltatások innovációs márkája, valamint a Waterlogic Group Holdings („Waterlogic”), a tisztított ivóvíz adagolók globális tervezője, gyártója, forgalmazója és szolgáltatója ma bejelentette, hogy adásvételi megállapodást írtak alá az egyesülésükről, hogy vezető céget hozzanak létre a tiszta fenntartható ivóvíz megoldások és szolgáltatások terén.

A Culligan a világ egyik vezető szolgáltatója a fogyasztói vízmegoldások terén, amelynek az a küldetése, hogy tiszta, biztonságos és lágy vizet szolgáltasson a fogyasztók egészségének és jólétének a biztosítása, valamint az egyszer használatos műanyagoknak a mérséklése érdekében. A Waterlogic élen járt abban, hogy fejlett technológiát alkalmazzon az irodáknak, az egészségügynek, az oktatásnak, a vendéglátásnak és az állami szektornak szánt vízadagolók megtervezésében, hogy fenntartható és biztonságos vizet tudjon szolgáltatni.

Az egyesített vállalat közös erővel fogja alakítani a tiszta és fenntartható ivóvíz jövőjét a világon azzal, hogy vízmegoldásokat és szolgáltatásokat kínál a fogyasztóknak otthon, a munkában, szabadidőben és útközben. A tranzakció kiegészítő szinttel és szakértelemmel járul hozzá azt új vízszűrési, tisztítási és kezelési megoldás kifejlesztésében az innováció szorgalmazásához, kiterjesztve azokat mind a meglévő, mind az új piacokra és a kiegészítő forgalmazó csatornákra. Ráadásul a tiszta, biztonságos, lágy és fenntartható forrásból származó víz biztosítása és az egyszer használatos műanyagok mérséklése iránti alapvető igény kezelésével az egyesített vállalat és annak ügyfelei segítenek majd abban, hogy az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljainak („SDG”-k) megfelelően szolgáltassanak és teljesítsék a vezető Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási („ESG”) elkötelezettségeiket.

A Culligan International vezérigazgatója, Scott Clawson azt mondta: „A Culligan több, mint nyolc évtizede a fogyasztóknak szánt vízkezelő megoldások és szolgáltatások vezető szolgáltatójaként működik. Fókuszunk az innováció serkentésén van, azon, hogy a legjobb fogyasztói élményeket biztosítsuk és olyan megoldásokat nyújtsunk, amelyek mind az embereknek, mind a bolygónak jó, miközben előre mozdítják a piacot is. A mai bejelentés fontos lépést jelent az ezen célok felé haladásunkban, mivel a Waterlogicnál meglévő tehetséget, forgalmazó partnereket és innovációs technológiát hozzáadjuk a világszerte fennálló komplementer kínálatunkhoz. A Waterlogic csapatával együtt meggyőződésünk, hogy az egész világon sarkallni tudjuk a tiszta és fenntartható ivóvíz megoldások jövőjét és az ügyfelek szélesebb csoportját fogjuk kiszolgálni a világ 250 milliárd dolláros fogyasztói vízpiacán.”

A Waterlogic alapítója és Csoport vezérigazgatója, Jeremy Ben-David, a következőket mondta: „Ennek a tranzakciónak világos és lenyűgöző a kulturális, stratégiai és ipari logikája. Mindkét vállalkozást, a Waterlogicot és a Culligant a célok vezérlik, az ESG pedig be van vésve a működésükbe. Az innováció fő hajtóerő volt mindkét vállalat történelmi sikereiben és most közösen, a több piacon érvényesülő, messze érő globális lábnyomunk képessé tesz bennünket, hogy még erősebb pozitív hatást gyakoroljunk az emberekre és a környezetre azáltal, hogy a világon még több ügyfélnek biztosítunk tiszta, biztonságos és lágy vizet. Nagy örömmel várom, hogy együtt dolgozhassunk Scott-tal és a Culligan csapattal, és izgatott vagyok, hogy milyen jövőt fogunk tudni kínálni az ügyfeleinknek, az alkalmazottainknak, a partnereinknek és az általunk szolgált közösségeknek.”

Vezetés és irányítás

Az egyesített vállalat vezetője a Culligan vezérigazgatója, Clawson úr lesz. A Waterlogic vezetőségi csapata döntő szerepet fog játszani az egyesített vállalatban, ahol Ben-David úr lesz majd az EMEA-ért felelős vezérigazgató és az ügyvezető csapat egyik tagja, majd a tranzakció lezajlása után továbbra is megmarad a Waterlogic vezérigazgatói szerepkörében.

A BDT Capital Partners, LLC („BDT”), egy olyan kereskedelmi bank által finanszírozott alap, amely hosszú távú, differenciált tőkével szorosan összefogott üzleti tevékenységeket végez, 2021 júliusában többségi érdekeltséget szerzett a Culliganben. BDT és annak társbefektetői többségi részvénytulajdonosai lesznek az egyesített vállalatnak. A Waterlogicot 2015. januárjában a Castik Capital által kezelt alapok vásárolták fel. A Castik Capital a Waterlogic vezetősége mellett az európai privát tőkebefektető. A Castik Capital az Európában fellelhető befektetési lehetőségek megtalálására és fejlesztésére koncentrál, hiszen Európában hosszú távú érték generálható a vezetőségi csapatok aktív partnerkapcsolatával. A Castik Capital, a Waterlogic vezetőségi csapata és más meglévő Waterlogic részvénytulajdonosok jelentős kisebbségi tulajdonosi pozíciót fognak fenntartani a Culliganben az előmenetel során. A tranzakció feltételei nem lettek nyilvánosságra hozva.

Engedélyeztetés és zárás

A tranzakció várhatóan 2022 második felében fog lezárulni attól függően, hogyan érkeznek be a jogszabályi jóváhagyások és mennyire sikerül kielégíteni a záráshoz szükséges szokásos feltételeket. Amíg a tranzakció le nem zárul, mindkét vállalat rendszeres frissítéseket közöl és a szokásos módon, független vállalatként tovább folytatja üzleti tevékenységét.

A CULLIGAN INTERNATIONAL ISMERTETÉSE

Az 1936-ban alapított és Rosemont, Illinois székhelyű Culligan International az egészen világon vezető cég az fogyasztók egészségének és jólétének a javítását szolgáló prémium vízszolgáltatások és megoldások biztosításában. A vállalat, amely elkötelezte magát a fenntartható megoldások mellett, a technológiailag legfejlettebb rendelkezésre álló vízszűrési és kezelési szolgáltatásokat és megoldásokat kínálja, ezen belül vízlágyítókat, vízrendszereket és egész otthonokat felölelő rendszereket a háztulajdonosoknak, valamint palackmentes vízadagolókat a vállalkozásoknak. A Culligan kereskedői és közvetlen hálózata a legnagyobb az ágazatában, miután 90 országban több, mint 7500 alkalmazottja és 1000 kereskedője van. A Culligan 35+ márkái évente több, mint 50 millió fogyasztót szolgálnak ki és osztoznak a küldetésen, hogy jobb vizet biztosítsanak a fogyasztóknak, bárhol is igényeljék azt – otthon, munkában vagy útközben. További tájékoztatásért keresse fel az alábbi oldalt: www.corporate.culligan.com.

A WATERLOGIC ISMERTETÉSE

A Waterlogic innovatív tervező, gyártó, forgalmazó és szolgáltató az olyan környezetek számára tervezett ivóvíz adagolók és tartozékok terén, mint az irodák, gyárak, kórházak, éttermek, szállodák, iskolák és közterek. A szabadon-álló, asztali és integrált adagolóktól a nagy mennyiségeket kiszolgáló vendéglátóipari megoldásokig, víztöltő állomásokig, kutakig és vízmelegítőkig, minden megoldás arra koncentrál, hogy a legjobb minőségű vizet a legbiztonságosabb és legfenntarthatóbb módon biztosítsa. A Waterlogicnak 23 országban vannak saját leányvállalatai. Ezenkívül a Waterlogic kiterjedt független globális forgalmazói hálózata 50 országot fog át a világon Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában, Ausztráliában és Dél-Afrikában. További tájékoztatásért keresse fel az alábbi oldalt: www.waterlogic.com.

Média kapcsolattartók

Andrew Spinelli/Alice Gibb

Brunswick Group

+1 312 468 7431 / +44 20 7823527134

CulliganWaterlogic@brunswickgroup.com