FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  FÖLD NAPJA 2021

  Megosztotta ,
  FÖLD NAPJA 2021

  FÖLD NAPJA 2021: A Waterlogic környezetvédelemre összpontosítva segít megmenteni 23,8 milliárd egyszer használatos műanyag palackot

  Ma (április 22-én) van a Föld Napja, és a Waterlogic büszke arra, hogy a műanyaghulladék csökkentése mellett kötelezte el magát a hálózatról táplált folyadékpótlási megoldásainkon keresztül, amelyek segítenek évente 23,8 milliárd egyszer használatos műanyag palackot kivonni a termelésből és a későbbi hulladékból.

  Az 1970-ben indult EARTHDAY.ORG a világ legnagyobb toborzója a környezetvédelmi mozgalomnak, amely több mint 75 000 partnerrel dolgozik együtt több mint 190 országban, hogy bolygónk érdekében pozitív cselekvésre ösztönözzön. Egyik fő célja a műanyagokkal kapcsolatos emberi attitűdök és viselkedés megváltoztatása, valamint a műanyagszennyezés csökkentése. End Plastic Pollution kampányuk segít az embereknek megérteni a műanyagszennyezés emberi és ökoszisztéma egészségre gyakorolt hatásait, valamint azt, hogy mindennapi cselekedeteikkel hogyan csökkenthetik a problémát. Bővebben itt olvashat.

  Az egyszer használatos műanyag palackok gyártása és újrahasznosítása továbbra is káros hatással van bolygónkra. Világszerte percenként egymillió műanyag palackot vásárolnak, és mindössze 9% kerül újrahasznosításra. Becslések szerint 2050-re óceánjainkban több műanyaghulladék lesz, mint hal, és a hulladéklerakókban lévő 12 milliárd tonna műanyagnak több mint 400 évbe telik lebomlania.

  Mi több, a műanyag életciklusa során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása évente közel 1,8 milliárd tonna CO2-t eredményez; a kőolaj kitermelésétől, a gyártástól és a szállítástól kezdve az égetésen át az újrahasznosításig. Valójában a palackozott víz 900-szor szén-dioxid-intenzívebb, mint a hálózati víz fogyasztása.

  A Waterlogic minden évben több milliárd műanyag palackot spórol meg így segít megmenteni bolygónkat a szennyezésétől

  Earth Day 2021 data

  A Waterlogic "Freefill" kezdeményezése támogatja az egyesült királyságbeli vállalkozásokat abban, hogy az egyszer használatos műanyag palackokról átálljanak a palacktöltő állomásokra, és újrahasználható palackokban kínáljanak "ingyenesen tölthető" vizet. Eddig olyan nagy szervezetek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a DPD kézbesítési specialisták, a Boots gyógyszertár, a Co-op és Londis mini szupermarketek, valamint a Network Rail, az Egyesült Királyság vasútüzemeltetője, és hozzájárulnak a 100 millió "Freefills" kezdeti cél eléréséhez.

  A londoni Euston állomás palacktöltő állomást telepített és 615 012 "Freefills" töltést regisztrált 2020-ban.

  A Purezza Premium Water, a Waterlogic márkája a vendéglátóipar számára, hosszú távú környezeti értéket teremt fenntartható vízadagoló megoldások révén, amelyek lehetővé teszik a szállodák, éttermek és kávézók számára, hogy saját, helyi forrásból származó vízkészletüket használják fel vendégeik számára. A Purezza 2020 végéig mintegy 60 millió egyszer használatos palackot segített eltávolítani a vendéglátóipari ellátási láncból, és vezető szerepet tölt be abban a mozgalomban, amely évente 30 millió egyszer használatos palack eltávolítását célozza.

  A Four Seasons Miami átállt a Purezza rendszerre, és 2020-ban 275 000 egyszer használatos műanyag palackot távolít el.

  2019-ben bevezettük a Planet poharakat fogyasztási cikkeink közé, amelyek a legmodernebb bioműanyag-technológiát használják, hogy környezetbarát, újrafelhasználható alternatívát kínáljanak az egyszer használatos műanyaggal szemben. A PLA poharakat kukoricakeményítőből készült gyantával bélelik, amely megújuló, szén-dioxid-semleges forrás, és 100%-ban biológiailag lebomló és komposztálható. Annak ellenére, hogy többe kerülnek, mint egyszer használatos társaik, évről évre növekvő eladásokat tapasztalunk, mivel a vállalkozások a fenntartható megoldások felé mozdulnak el a munkahelyi folyadékpótlási igényeik kielégítésére.

  A Wates Construction Planet poharakra váltott, így havonta 28.000 egyszer használatos műanyag poharat takarít meg a hulladéklerakóktól.

  Firewall Classe

  UV Max

  Planet cups

  Források: National Geographic; Euromonitor; World Economic Forum; University of California; Hydration in the Workplace.