FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  Hulladékmentes Hét

  Megosztotta ,
  Hulladékmentes Hét

  zeptember 6-10. között tartják a Hulladékmentes Hét (HH), egy díjnyertes éves kampányt, amely a hulladék környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet. Akár magánszemély, akár vállalkozás, iskola vagy közösségi csoport, Ön is csatlakozhat, és csökkentheti a szeméttelepre kerülő hulladék mennyiségét.

  A 2008-ban Rachelle Strauss által alapított HH ötlete 2004-ben született, amikor az Egyesült Királyságban, a Gloucestershire-i Boscastle faluban bekövetkezett súlyos árvíz közvetlenül érintette a Strauss családot, és arra késztette Rachelle-t, hogy cselekedjen a hasonló események jövőbeni megelőzése érdekében. Ráébredt, hogy az ember okozta éghajlatváltozás lehetett a felelős az árvízért, és hogy cselekedni kell (ebben a helyzetben vagyunk ma is). A következő években a Strauss család a fenntartható életmód iránti érdeklődése személyes kihívássá nőtte ki magát, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatását.

  A kizárólag az Egyesült Királyságban indult kezdeményezés 2017-re 73 országra nőtt, és sokan közülük már saját, független HH-kampányt indítanak.

  A Hulladékmentes Hét azt szeretné tudatosítani, hogy ha kidobunk valamit gondoljunk bele, hogy az máshová kerül, gyakran kárt vagy mérgezést okozva az ökoszisztémának.

  A kampány fő irányelve, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mindannyian egyénileg és kollektíven felelősek vagyunk azért, amit fogyasztunk, és hogy a rövid ideig tartó használhatóság csak egy kis része bármely termék teljes életciklusának. A Waterlogic-nál a hulladék csökkentése és a környezetre gyakorolt hatás korlátozása nagy jelentőséggel bír. Mivel a klímaváltozás hatása évről évre egyre nyilvánvalóbbá válik, nagyon komolyan vesszük a saját szerepünket, és arra ösztönözzük ügyfeleinket, hogy ugyanígy tegyenek bolygónk megóvása érdekében.

  Néhány példa arra mit teszünk mi:

  • Világszerte 1,5 millió használati ponton elhelyezett adagolóink évente 23,8 milliárd egyszer használatos műanyag palackot segítenek megspórolni, amelyek közül sok egyébként a hulladéklerakókban vagy az óceánokban végezné.
  • Évente akár 30 millió egyszer használatos palackot távolítunk el a vendéglátóipari ellátási láncból a Purezza gépekkel és az újrahasználható üvegpalackok biztosításával
  • A meglévő adagolók felújítása egy másik módja a Waterlogic hulladékcsökkentésének. Csak 2020-ban 21 624 automatát állítottak vissza teljes működőképes állapotba, és a tervek szerint 2021 végére több mint 27 000-et fognak elérni.
  • A meglévő automatákat felújítjuk, csak 2020-ban 21.624 automatát állítottunk helyre újszerű állapotba, ezen gépek száma a tervek szerint 2021 végére meghaladja a 27.000-et.
  • Olyan modellt alakítottunk ki, amely csökkenti a szállítást, és megszünteti a csomagolási hulladékot.

  Vállalkozásunk minden területét folyamatosan vizsgáljuk, hogy miként csökkenthetjük a hulladék mennyiségét, és tudjuk, hogy még rengeteg tennivalónk van számunkra és ügyfeleink számára. Ha együtt dolgozunk, mindannyian pozitív változást érhetünk el. Környezetvédelmi kezdeményezéseink részletesebb áttekintéséhez letöltheti a ESG jelentésünket itt, vagy látogasson el weboldalunk fenntarthatósági oldalára itt.


  Ha csatlakoznál a Hulladékmentes Héthez, és szeretnél a megoldás részévé válni, látogass el a honlapjukra itt, és kezdd el csökkenteni a hulladék mennyiségét még ma!