FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  Környezetvédelmi világnap & Óceánok világnapjának

  Megosztotta ,
  Környezetvédelmi világnap & Óceánok világnapjának

  Ismerje meg a Waterlogic pozitív hozzájárulása a zöldebb bolygóhoz a Környezetvédelmi Világnap és az Óceánok Világnapja alkalmából

  Június első hetében a világ környezete és óceánjai kerülnek reflektorfénybe, kiemelve, hogy a jelen és a jövő generációi számára mindkettő megőrzésében mindannyian kivehetjük a részünket.

  Környezetvédelmi világnap

  A június 5-i környezetvédelmi világnapot először 1974-ben jelölte ki az ENSZ Közgyűlése, és mára a figyelemfelkeltés és a cselekvés globális platformjává nőtte ki magát olyan sürgős kérdésekkel kapcsolatban, mint a tengerszennyezés, a globális felmelegedés, a fenntartható fogyasztás, és a vadon élő állatokkal kapcsolatos bűncselekmények. Az évek során emberek milliói vettek részt a világnapon, és ezzel hozzájárultak a fogyasztási szokásaink megváltoztatásához, valamint a nemzeti

  Az idei év témája sürgős cselekvésre szólít fel a károsodott ökoszisztémák újjáélesztése érdekében. Az ökoszisztémák pusztulása megfosztja a világot az olyan szén-dioxid-nyelőktől, mint az erdők és a tőzeglápok, méghozzá akkor, amikor az emberiség ezt a legkevésbé engedheti meg magának. Az üvegházhatású gázok globális kibocsátása három egymást követő évben nőtt, és a bolygó potenciálisan katasztrofális éghajlatváltozás felé tart. A 2020-as UNEP Emissions Gap Report megállapítja, hogy a COVID-19 járvány okozta rövid szén-dioxid-kibocsátási visszaesés ellenére a világ még mindig 3°C-ot meghaladó hőmérséklet-emelkedés felé tart ebben az évszázadban - ami messze túlmutat a Párizsi Megállapodásban kitűzött célokon, miszerint a globális felmelegedést jóval 2°C alatt kell tartani, és törekedni kell az 1,5°C-os emelkedésre.

  Saját CO2-kibocsátásunk csökkentése

  Vállalkozásként a Waterlogic elkötelezett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett. Optimalizáltuk ellátási láncunkat, és 2020-ban 1 115 tCO2e (egyenértékű tonna széndioxidot) takarítottunk meg a szállítmányozásban és az alkatrészek ellátásban, mivel a globális kereslet 15%-át a meglévő készletekből fedeztük.

  Már 2017-ben környezetbarát hűtőközeggázokra álltunk át vízadagoló kompresszorainkban a káros hűtőközeggázok idén életbe lépő európai tilalma előtt. A korábban használt gázhoz képest 2020 végére adagolónként 99,8%-kal csökkentettük a CO2-egyenértéket, így összesen 30 881 tCO2e-t takarítottunk meg.

  Továbbra is arra összpontosítunk, hogy több automatát újítsunk fel, hogy csökkentsük a termelés terheltségét, kihasználjuk a kapcsolódó környezeti előnyöket, és megfeleljünk az ügyfelek saját környezetvédelmi programjainak. Idén várhatóan 27 000 egységet újítunk fel, és egy európai felújítási központ megnyitásának terveit is vizsgáljuk. Azon automaták esetében, amelyek elérik élettartamuk végét és nem újíthatók fel, az alkatrészeket újra felhasználjuk. Azokat az alkatrészeket, amelyeket nem lehet ismét felhasználni, újrahasznosíthatóak.

  Az óceánok világnapja

  Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) kezdeményezésére 1992-ben, a Rio de Janeiró-i Föld-csúcstalálkozón javasolták először az "Óceánok világnapjának" koncepcióját, hogy megünnepeljük a világ közös óceánjait és a tengerhez való személyes kapcsolatunkat valamint, hogy felhívjuk a figyelmet az óceánok életünkben betöltött döntő szerepére és arra, hogy az emberek milyen fontos módon segíthetnek a védelmükben. Június 8-át az ENSZ Közgyűlése 2008-ban hivatalosan is az Óceánok Világnapjává nyilvánította.

  A világ óceánjai - hőmérsékletük, kémiai összetételük, áramlásaik és életük - olyan globális rendszereket működtetnek, amelyek a Földet az emberiség számára lakhatóvá teszik. Az esővizet, az ivóvizet, az időjárást, az éghajlatot, a partvonalakat, az élelmiszereink nagy részét, sőt még a belélegzett levegő oxigénjét is a tengerek biztosítják és szabályozzák.

  Segítünk megőrizni óceánjaink műanyagmentességét

  A Waterlogic elkötelezettsége az egyszer használatos műanyagok csökkentése mellett segít megóvni óceánjainkat a műanyaghulladéktól, amelynek nagy része ott köt ki. Világszerte minden percben egymillió műanyag palackot vásárolnak, amelyeknek mindössze 9%-át hasznosítják újra. Becslések szerint 2050-re óceánjainkban több műanyaghulladék lesz, mint hal.

  A műanyagszennyezés káros hatással van az óceánok élővilágára, például a tengeri madarakra, bálnákra, halakra és teknősökre, amelyek a műanyaghulladékot összetévesztik zsákmányukkal, és legtöbbjük éhen hal, mivel a gyomruk tele van műanyaghulladékkal. A feltételezések szerint 700 tengeri állatfajt fenyeget a kihalás veszélye a műanyag miatt.

  A világszerte használt 1,4 millió hálózati adagolónk évente 23,8 milliárd műanyag palackot takarít meg. Más kezdeményezések, mint például a "Freefill" az Egyesült Királyságban, arra ösztönzik kereskedelmi ügyfeleinket, hogy telepítsenek palacktöltő állomásokat a telephelyeiken, ezzel még több egyszer használatos műanyagot takarítanak meg. A vendéglátóiparra specializálódott Purezza márkánk 2020 végéig 60 millió egyszer használatos palackot segít kivonni az ellátási láncból. Ahogy egyre több ember fordít hátat a műanyagnak, és alkalmazza az újratöltéses életmódot, közösen segíthetünk csökkenteni az egyszer használatos műanyagok gyártását és az azt követő pazarlást, és hozzájárulhatunk óceánjaink megőrzéséhez a jövő generációi számára.

  A Waterlogic környezetvédelmi kezdeményezésekbe történő befektetéseiről és az eddig elért eredményekről a 2020-as környezetvédelmi, társadalmi és irányítási jelentésben olvashat bővebben itt.

  A Waterlogic büszke arra, hogy az általunk kínált termékeken és szolgáltatásokon keresztül, valamint az üzleti tevékenységünk módján keresztül valódi és kézzelfogható változást kíván elérni a környezetvédelemben. Nem pihenünk a babérjainkon, és továbbra is arra összpontosítunk, hogy minden területen fejlődjünk. Ha van ötlete arra vonatkozóan, hogy a Waterlogic hogyan tehetne többet a környezetvédelemért, kérjük, ossza meg velünk a szokásos csatornákon keresztül.

  Források: National Geographic; Euromonitor; World Economic Forum; University of California; Hydration in the Workplace.

  https://www.iucn.org/resources/issues-briefs/marin...

  https://www.condorferries.co.uk/plastic-in-the-oce...