FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.

Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

Lelki Egészség Világnapja

Megosztotta ,
Lelki Egészség Világnapja

A Waterlogic folyamatosan támogatja alkalmazottai mentális egészségét

Október 10-én tartják a Lelki Egészség Világnapját, amely az ezzel a témával kapcsolatos oktatás, tudatosság és érdekérvényesítés fontosságára hívja fel a figyelmet. A mentális egészségi állapotok ismertségének növelése és a gyakran velük kapcsolatos stigmák megszüntetése segíthet az érintetteknek, hogy felszólaljanak és megkapják a szükséges támogatást.

A Mentális Egészség Világszövetség (WFMH) által 1992-ben elindított és azóta minden évben megrendezett nap témája a mentális egészség egy-egy sajátos kihívásokkal rendelkező aspektusára irányítja a figyelmet. Idén a "Mentális egészség egy egyenlőtlen világban" címet viseli, felhívva a figyelmet arra, hogy a mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés továbbra is egyenlőtlen: az alacsony és közepes jövedelmű országokban a mentális zavarokkal küzdő emberek 75-95%-a egyáltalán nem jut hozzá mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz, és a magas jövedelmű országokban sem sokkal jobb a helyzet. A mentális egészségügybe való befektetés hiánya aránytalan a teljes egészségügyi költségvetéshez képest. A témáról bővebben itt olvashat.

Elkötelezettség a mentális egészség támogatása iránt a Waterlogic-nál

A Waterlogic-nál nagyon komolyan vesszük alkalmazottaink mentális jólétét. A munkatársainknak segítséget és támogatást nyújtó közeg lehetővé teszi számunkra, hogy megelőzzük a problémák súlyosabbá válását. Azt is felismerjük, hogy mikor van itt az ideje a professzionális segítségnek, hogy közbelépjen és átvegye az irányítást.

Az MHFA England mentális egészségügyi képzésekkel foglalkozó vállalkozás szerint minden ötödik ember stressz miatt vesz ki egy napot a munkából, ez évente 72 millió nap veszteség. A hosszú távú mentális egészségi állapotban szenvedők pedig évente kétszer nagyobb valószínűséggel veszítik el a munkájukat. Ezek a számok hangsúlyozzák, hogy a mentális egészség milyen hatással lehet a vállalkozásokra és az egyénekre.

2020-ban tíz brit Waterlogic-alkalmazottat neveztek ki mentális egészségügyi elsősegélynyújtónak az MHFA England 2019-es képzését követően, és azóta ez a szám 16-ra nőtt. Az Egyesült Királyságban és Írországban minden alkalmazottnak megmutatták, hogyan fordulhat valakihez finoman és bizalmasan bármilyen személyes aggodalommal vagy problémával. Bár a mentális egészségügyi elsősegélynyújtó nem szakember, de rendelkezésre áll, hogy meghallgassa, empatikus legyen, vigaszt és együttérzést nyújtson, és szükség esetén szakmai segítséghez irányítsa az embereket.

Lelki Egészség Világnapja

Az Egyesült Királyságban dolgozók a PerkPal weboldalon keresztül hozzáférhetnek a Waterlogic munkavállalói segítségnyújtási programhoz (EAP) is, amely teljesen bizalmas tanácsadást kínál számos témában, beleértve a strukturált tanácsadást, a jogi tanácsadást, és a hét minden napján nap 24 órájában elérhető.

Ausztráliában az "In This Together" program online hozzáférést biztosít a munkavállalók számára egy nyolcrészes önsegítő modulsorozathoz, valamint heti rendszerességgel gyakorlati tanácsokat ad a mentális egészség és jólét támogatására. Minden egyes modul e-mailben érkezik a munkavállalókhoz, és olyan témákat érint, mint a légzés, a kapcsolattartás és a rutinok megtartása, valamint tartalmaz egy mentális egészségi állapotfelmérést, amely segít a munkavállalóknak lépéseket tenni mentális jólétük javítása érdekében. A 2020. áprilisi indulás óta a program honlapját eddig több mint 600-szer látogatta meg, és a nyolc modul több mint 1000 alkalommal nézte meg a 280 Waterlogic alkalmazott, akiknek egyéni hozzáférése van.

A segítség kéznél van

Az elmúlt években a mentális egészségnek, mint súlyos állapotnak a jobb megértése és elfogadása olyan szervezetek és jótékonysági szervezetek létrehozásához és elterjedéséhez vezetett, amelyek professzionális és bizalmas támogatást nyújtanak, ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van rá.

Kattintson ide a nemzetközi mentális egészségügyi jótékonysági szervezetek listájáért, amelyekhez fordulhat.

Kritikus fontosságú, hogy észrevegyük a jeleit annak, hogy valaki, aki közel áll hozzánk, akár otthon, akár a munkahelyen, nem egészen önmaga, és segítségre van szüksége. Ezért fontos, hogy mindannyian odafigyeljünk mások mentális jólétére, és azt is tudjuk, hogy mikor kell magunknak is segítséget kérni. Mutassa meg támogatását a Lelki Egészség Világnapján október 10-én, és figyelje közösségi bejegyzéseinket.