FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  Tudja, hogy Az Ön munkahelyén mennyi baktérium található?

  Megosztotta ,
  Tudja, hogy Az Ön munkahelyén mennyi baktérium található?

  Billentyűzetek. Légkondicionálás. Kávégépek és vízadagolók.

  Az irodáinkban túltengenek a baktériumok. Kollégáink átviszik egyik helyről a másikra a baktériumokat, ahogy az irodában közlekednek. Ez az átvitel gyakran a rossz higiénia eredménye, mint például a megfelelő kézmosás hiánya az alkalmazottak körében, de ugyanilyen mértékű probléma a nem megfelelő takarítás, amely az idő múlásával baktériumtelepek kialakulásához vezethet.

  A túlzott bakteriális szennyezés veszélyes munkakörnyezetet eredményez, magasabb megbetegedési-rátával, és a fertőzések gyors terjedésével. Egy tudományos cikk szerint a betegségek és a vírusok egyetlen ajtókilincsről az iroda ötven százalékába eljuthatnak mindössze két óra alatt. Elengedhetetlen, hogy megtegyük a megfelelő lépéseket a tiszta környezet fenntartásáért.

  A munkahelyi környezet legnagyobb bűnösei

  Sehol sem teljesen biztonságos, de néhány terület jóval fogékonyabb a baktériumokra, mint mások: egy tanulmány riasztó eredményeket közölt a kávéskannákról, melyek fülén 34x több baktérium található, mint egy iskolai wc ülőkén. A felismert baktériumok közül a többség egészségre káros lehet, és akár antibiotikum-rezisztens, mely aggasztó, hiszen az ivóállomást fertőzik. Röviden: minden alkalommal, amikor öntünk egy csésze kávét, kockáztatjuk, hogy E. coli vagy Szalmonella kerül a szervezetünkbe. A 15 éven felüli magyar lakosság 70%-a naponta fogyaszt kávét. Gondoljon bele, hogy a dolgozók milyen gyakran veszik fel, majd teszik le a kannát, így terjesztve az irodai eredetű baktériumokat a kezükről a készülékre.

  A második jelentős pont az íróasztal. E-mail küldés, ebédelés vagy megbeszélések közben az alkalmazottak rengeteg időt töltenek ülve, közben kialakul egy kevésbé higiénikus munkakörnyezet. Egy látványos tanulmány kiemelte, hogy az íróasztalon 400x több baktérium található, mint a wc ülőkén. A telefon és az asztal felülete a legkoszosabb; a billentyűzet, az egér és a bögre is messze van az elvárható tisztaság fogalmától.Ha Ön nem tud antibakteriális törlőkendőt magával vinni a munkahelyére, abban az esetben felhalmozódhatnak a Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, E-coli, és Pseudomonas aeruginosa baktériumok – melyek súlyos gyomorfájáshoz, kellemetlen bőrfertőzésekhez, hasmenéshez, hányingerhez, és akár intenzív hányáshoz is vezethetnek.

  Egy tanulmány szerint a vízadagolók gombjain 20x annyi baktérium található, mint egy konferenciaterem ajtókilincsén; mivel a hidratáltság mellett az egészség is elengedhetetlen, hogy a dolgozók hatékonyan végezhessék a munkájukat, az irodáknak jobban kellene figyelniük az ivóállomások tisztántartására.

  Hogyan növeli a hatékonyságot a BioCote® technológia

  Egyszerű lépések vezetnek a higiénikusabb irodához. A BioCote®, mely egy ezüst alapú antimikrobiális technológia, aktív baktériumgátló szerepet játszik a termékekben és a különböző felületeken. Az antimikrobialitás meggátolja minden fajta mikroba terjedését és túlélését, tehát baktériumok, penész és gomba ellen igen hatásos fegyver a munkahelyi tisztaság hajszája során.

  Egy tanulmány kiemelte, hogy a BioCote® antimikrobiális technológia 93%-kal csökkentette a baktériumok jelenlétét. Ezeket az eredményeket a kiemelten veszélyes területeken érték el antimikrobiális megoldással, mint például az asztalok, székek, billentyűzetek, egerek, táblák, vízadagolók és szappanadagolók felületén. Ezek a felületek a megszokott tisztításban részesültek, mégis szignifikánsan alacsonyabb szintű volt a bakteriális szennyezettségük.

  Ez egy meggyőző bizonyítéka annak, hogy a BioCote® technológiát alkalmazó vízadagolók garantáltan alacsonyabb baktériumszintet produkálnak, mint bármely más ajánlat.

  Öt lépés az irodai higiénia növeléséhez

  Számos módja van annak, hogy tisztább munkakörnyezetet teremthessünk, egy rendszeres takarítási rend kialakításától egy átfogó higiéniai megállapodásig. Íme öt egyszerű lépés a tisztább munkahelyért:

  • Átfogó higiéniai megállapodás bevezetése, ösztönözve az alkalmazottakat a kezeik és az asztalok tisztántartására.
  • Antibakteriális törlőkendők biztosítása, hogy mérséklődjön a baktérium-felhalmozódás.
  • Egy takarító alkalmazása a közös használatú tárgyak fertőtlenítésére, mint például a kávéskanna és a kilincsek.
  • A megbetegedett alkalmazottak hazaküldése, hiszen az egész csapat megbetegedhet akár két óra alatt.
  • Befektetés a BioCote® technológiába, hogy minimálisra csökkenjenek a dolgozóira leselkedő egészségügyi kockázatok.

  A baktériumok visszaszorítása egy irodai szintű munka

  Számos munkacsoport boldog tudatlanságban él, nem is sejtve, hogy milyen gyorsan terjedhetnek a baktériumok a munkahely területén. Gyakran csoportos erőfeszítést igényel a környezet megtisztítása, és annak tisztántartása. Mutassa meg irodájának, hogy törődik az egészségükkel, támogassa a munkahely higiéniáját azzal, hogy egy igazoltan kiváló technológiába fektet!