FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 • Ajánlatkérés
 • Ma műanyag palacktól óvtuk meg környezetünket világszerte

  World Water Day 2021

  Megosztotta ,

  A Waterlogic munkatársai elmesélik a Víz Világnapja alkalmából, hogy mit is jelent számukra a víz #WorldWaterDay

  A Waterlogic munkatársai a világ minden tájáról megosztották, mit is jelent számukra a víz a Víz Világnapja alkalmából, amelyre minden év március 22-én kerül sor.

  Az ENSZ által 1993-ban alapított Víz Világnapja a vizet ünnepli, és célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészleteink veszélyeztetettségére ill. 2,2 milliárd embertársunk biztonságos vízhez jutásának problémájára. A globális vízválság leküzdésére irányuló fellépésről van szó, amelynek középpontjában a 6. számú fenntartható fejlődési cél: a mindenki számára elérhető víz és szennyvízelvezetés 2030-ig való megvalósításának támogatása áll.

  Idén a Víz Világnapjának szervezői feltették a „Mit jelent Önnek a víz?” kérdést, amelynek célja, hogy személyes és online beszélgetéseket indítson el, és hogy az emberek valóban elgondolkodjanak a víz mindennapi életükre gyakorolt hatásáról. A beérkezett válaszok alapján láthatjuk, mit jelent a víz az emberek számára szerte a világon.

  A Waterlogic számára a víz szenvedély. Minden nap büszkén biztosítjuk világszerte 50 millió ember számára a tisztított, biztonságos ivóvízet. De mi van azokkal az emberekkel, akik nálunk dolgoznak, számukra milyen hatással/jelentéssel bír a víz? Nos, megkérdeztük kollégáinkat és a visszajelzéseik sokfélék, éleslátóak és hitelesek voltak.


  A teljes videót itt tekintheti meg:

  Egyesek számára a víz a hidratált állapotot segíti elő munka vagy testmozgás közben, míg másoknak a természetben fellelhető víz szépsége ad sokat. Megint másoknak a víz a gyermekekkel tócsákban tapicskolás örömét hozza vissza vagy a saját termesztésű gyümölcs és zöldség öntözése miatt fontos, hogy a családnak örömet szerezhessenek.

  A válaszok széles skáláját látva rájövünk, milyen sokféle módon és mennyire fontos a víz az életünkben, azontúl, hogy nyilvánvaló, vizet kell inni ahhoz, hogy hidratáltak és egészségesek maradjunk. Mindannyian különböző módon lépünk kapcsolatba a vízzel és minden ember számára sokkal mélyebbre hat a vízzel való személyes kapcsolata, tapasztalata vagy rutinja, mint gondolnánk.

  Természetesen a világon sok ember számára a tiszta vízhez való hozzájutás is napi kihívás, és alapvetően a Víz Világnapja erre hívja fel figyelmünket. Manapság a vízkészleteinket a robbanásszerű népességnövekedés rendkívüli veszély fenyegeti a növekvő népesség, a mezőgazdaság és az ipar növekvő igényei, valamint az éghajlatváltozás súlyosbodó hatása is extrém nyomás alá helyezik.

  A víz értéke sokkal nagyobb, mint amennyibe kerül. Óriási és összetett értéket képvisel a háztartásaink, a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a gazdaság és a természeti környezet integritása szempontjából. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, megkockáztatjuk, rosszul kezeljük ezt a véges, pótolhatatlan forrást, amely sok ember számára sok mindent jelent, és létfontosságú az életnek minden formájában.

  Ünnepelje velünk a Víz Világnapját, és mondja el, mit jelent Önnek a víz!